Otteluraportti / 06.01.2018

BC Nokia oli perjantaina selkeästi vahvempi: "Me taistellaan itseämme vastaan tällä hetkellä"

Gulls United 7

Espoo United matkusti perjantaina BC Nokian vieraaksi viikon toiseen otteluunsa keskiviikon kotivoiton jälkeen. Joukkojaan vahvistanut ja kovan voiton Katajasta keskiviikkona ottanut Nokia oli kotihallissaan vahva ja vei ottelun nimiinsä selvin lukemin 97-68 (42-30). 

Keskiviikon heittohurmoksesta ei ollut tietoakaan perjantaina Nokialla. Isäntäjoukkue oli tehnyt kotiläksynsä hyvin ja avauspuolikkaasta lähtien Unitedilla oli haasteita saada hyvää heittoa ilmaan. Omar Calhoun työskenteli tupla-tulpan arvoisesti (16/12) ja kapteeni Jeb Ivey (15/3/2) oli toinen kaksinumeroisille pisteille noussut pelaaja. Puoliajalla Nokia oli jo yli 20 pisteen karkumatkalla, kun vierasjoukkue United oli saanut palloa pussiin vain 44 pisteen edestä. 

Kapteeni Ivey otti ottelun jälkeen paljon vastuuta ottelun kulusta leveille hartioilleen, vaikkei ottelu pelin johtamiseen kaatunutkaan. 

"Nokialaiset pelasivat todella hyvin ja paransivat pelin edetessä. He olivat valmiina meidän postin tuplaamiseen, antoivat hyviä syöttöjä ja leikkasivat laadukkaasti. Otan paljon vastuuta itselleni, en tehnyt työtäni joukkueen johtamisessa hyvin tässä ottelussa. Me taistellaan tavallaan itseämme vastaan tällä hetkellä ja kun kausi etenee edessä on haasteita joista on vaan päästävä yli" kokenut takamies kommentoi. 

Kotijoukkueen voiton tehomiehinä olivat mm. viime kohtaamisen jälkeen Nokian joukkueeseen liittyneet serbisentteri Dragan Labovic (14/5/3) sekä takakentän Davoe Joseph (20/4/1). Kaksinumeroisille pisteille nousi viisi miestä. Labovicin ja Josephin lisäksi tupla-tuplalla Hammonds, sekä Alanen ja Dolenc. 

Espoon Unitedin päävalmentaja Ville Neva kehui vastustajaa syystäkin ottelun jälkeen ja tietää että muuttuneiden roolitusten omaksuminen ottaa taas hetken omassa joukkueessa. 

"Me ei Nokiaa vastaan saatu tehtyä niitä helppoja koreja, pallonliikkeen kanssa oli haastetta ja niin edelleen niin edelleen. Meillä on käynnissä taas muutos joukkueessa, kun saatiin yksi pelaaja takaisin. Samuel Haanpää on meille ihan jäätävän tärkeä palikka tässä joukkueessa. Paluun myötä roolit kentällä vähän muuttui ja nyt ollaan siinä pisteessä että meidän täytyy löytää toisemme taas näistä uusista rooleista. Sen täytyy alkaa tuolta puolustuspäästä ja siitä fyysisyydestä millä meidän painttiin pääsy estetään. Se on jokaisen pelaajan tehtävä."

Eteenpäin, sanoi espoolainen jälleen! Nyt kasataan taas omat joukot tiiviimmäksi ja toimivammaksi seuraavaa haastetta kohti mentäessä. Eikä haaste ole aivan pieni. Tulevana keskiviikkona matkataan huikeassa liidossa pelaavan Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Joukkueella nyt kasassa viisi peräkkäistä voittoa, joista suuri osa on ratkottu aivan ottelujen viimehetkillä. 

Suurella espoolaisella sisulla Tampereelle 10.1. jossa pallo ilmaan klo 18.30 vs. Pyrintö. Mikäli paikalle asti ei pääse, voi ottelua seurata suoran osoitteesta fanseat.com.

Seuraava kotiottelu on enemmän kuin mielenkiintoinen. Paikalliskamppailuja Espoon ja stadin lokkien välillä on nähty kuluvalla kaudella kaksi ja molemmat on kääntyneet muutamilla pisteillä Seagullsien voittoon. Lauantaina lokit liitelevät Tapiolan urheiluhallille vieraaksi. Koska paikallispeliin kuuluu tiivis paikallispelin tunnelma ja täysi katsomo, tarjoaa United useita lippuetuja otteluun. 

Espoo United tarjoaa paikallismatsiin: 

  • sisäänpääsyn ilmaiseksi kaikille alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lunasta etu ovelta pelipäivänä. 
  • sisäänpääsyn veloituksetta kaikille samaan aikaan Vantaalla pelattavan Ricoh-junioriturnauksen kisapassin lunastaneille. Näytä passi ovella pelipäivänä. 
  • lippuedun: 4 x ennakkolippua 40€ (norm.50€). Hanki siis lippusi ennakkoon koko kaveriporukalle! 

Espoo United vs. Helsinki Seagulls Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 20.1. klo 17.00. Ennakkoliput TÄÄLTÄ. Tervetuloa! 

Kuva: Mikko Rajala