Otteluraportti / 02.03.2017

Espoo Unitedin naiset kaatoivat KalPan trillerin jälkeen: "Ylpeä koko joukkueesta"

Kalpa 1 of 1

Espoo Unitedin naiset aloittivat SM-sarjan pudotuspelit välieristä, kun Tapiolaan vieraaksi saapui KalPa Kuopiosta. Värikkään ja tapahtumarikkaan ottelun jälkeen United kaivoi itselleen otteluvoiton lopulta jatkoajalla.

Kotijoukkue tuli ensimmäiseen erään latautuneena ja todella hyvällä liikkeellä tuottaen KalPalle päänvaivaa heti ensimmäisillä minuuteilla. Unitedin hyvä sisääntulo palkittiinkin kolmen minuutin pelin jälkeen, kun puolustaja Tea Villilä pääsi laukomaan Unitedin pudotuspelikevään ensimmäisen osuman Annina Rajahuhdan sekä Nikola Gapovan esityöstä.

United pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, kun KalPan Tanja Niskanen koukkasi Nea Ruuskasen kumoon ja lähti kaksiminuuttiselle. Ylivoimalla United ei onnistunut maalia tekemään ja heti erikoistilanteen jälkeen KalPa tasoitti ottelun 1-1:een Anne Pohjolan maalilla. Toinen erä eteni selvässä Unitedin hallinnassa, mutta enempää maaleja ei toisella kaksikymmentäminuuttisella nähty ja päätöserään lähdettiin jännittävästä 1-1-tilanteesta.

Kolmas erä jatkui edellisen kaltaisena Unitedin hallinnassa, mutta vierailijat siirtyivät nopeasti 2-1-vierasjohtoon Tanja Niskasen osumalla erän alussa. KalPan johtomaalin jälkeen United lähti hakemaan tasoitusmaalia ja lopulta se saatiinkin ylivoimalla, kun Linda Välimäki laukoi kiekon KalPan maalin yläkulmaan vain neljä ja puoli minuuttia ennen päätössummeria vieden pelin jatkoajalle.

Jatkoajalla kotijoukkueella oli hyvä paikka ratkaista ottelu, kun KalPan Marjukka Virta huitoi itsensä jäähylle. Tällä kertaa ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta hetkeä myöhemmin helähti, kun Linda Välimäki kaadettiin ylivoimahyökkäyksessä ja tämän jälkeen puolustaja Ella Viitasuo karkasi läpiajoon viimeistellen jatkoajalla ottelun ratkaisumaalin. Näin ollen Unitedille ensimmäinen kiinnitys finaaleihin hienolla 3-2-jatkoaikavoitolla.

Jatkoaikamaalin viimeistellyt Viitasuo oli tyytyväinen joukkueen torstaiseen esitykseen.

"Oli tasainen ottelu ja tiukkaa vääntöä molemminpuolin. Meiltä oli kyllä tänään todella hyvä ottelu ja olen ylpeä koko joukkueesta."

Ratkaisumaaliin johtanut tilanne tuli hieman yllättäen, kun Välimäki ja Viitasuo karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Maali maistui 20-vuotiaalle puolustajalle.

"Itseasiassa kiekko taisi mennä loppujen lopuksi KalPan pelaajasta sisään. Jotenkin siinä peli pysähtyi, kun Lindaa rikottiin siniviivalla. Hyvältä tuntuu kyllä tällä hetkellä."

Joukkueiden seuraava kohtaaminen tapahtuu Kuopiossa lauantaina.

"Kuopiossa on vähän isompi kaukalo, joten pitää jalan liikkua vielä paremmin kuin tänään, mutta uskon, että pystytään voittamaan sielläkin!"

Lauantain vieraskamppailun jälkeen vuorossa on jälleen kotipeli, kun United ja KalPa ottavat yhteen Tapiolan Harjoitushallissa kello 17:45 alkaen. Liput otteluun ovilta 10 euroa ja lapsille sekä alennusryhmille 5 euroa.

Kuva: Sonja Herrala