Otteluraportti / 04.01.2018

Hurja heittovire toi kauden korkeimman pistesaldon ja voiton Korihaista

Haanpaeae 3

Unitedin Korisliiga-joukkue kohtasi Korihait Tapiolan kotihallilla keskiviikkoiltana. Kotijoukkue otti komennon heti ottelun alkutahdeista asti ja pudotti vieraat kyydistä. Kolmannen jakson notkahdusta lukuun ottamatta hallinta pysyi Espoolla alusta loppuun. Hurjalla heittovireellä taululle kauden korkeimmat loppulukemat 119-96 (57-40). 

Espoo United aloitti ottelun hyvällä liikkeellä ja antoi viitteitä erinomaisesta heittopäivästä heti ottelun alkuminuuteilla. Vajaa neljä minuuttia pelattu ja taululla 13-3 johtoasema. Avauserän loppuun nähtiin Darious Motenin (13/5/2) heittokimara - kolme peräkkäistä hyökkäystä, kolme onnistunutta kolmosta. Koko ensimmäinen puolikas oli kotijoukkueelta vahvaa tekemistä molemmissa päissä kenttää. Kahden jakson jälkeen ero oli jo 17 pistettä, 57-40. 

"Kuten monesti on sanottu, meidän kehittymisessä on käynnissä prosessi ja sen tärkeimpänä osana näyttäytyy tällä hetkellä puolustuspelaaminen. Tässä ottelussa ensimmäinen jakso oli sen osalta tosi hyvää kamaa, miinus pari nukahdusta. Toinen jakso tosi hyvää kamaa, miinus irtopallot" päävalmentaja Ville Neva kommentoi ensimmäistä 20 peliminuuttia.

Puoliajalla Korihaiden tuore päävalmentaja Damion Dantzler sai kasattua joukkojaan ja kolmannella neljänneksellä urheiluhallin parketilla nähtiin kovempi taistelu kuin alkuottelusta. Vauhtiakin riitti ajoittain enemmän kuin tarpeeksi. Vieraat ottivat voiton kolmannesta kympistä lukemin 26-28, mutta hyvä jakso ei kuitenkaan riittänyt hätyyttelemään reilussa johtoasemassa kiitänyttä Unitedia. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lukemista 83-68. 

"Meillä pelataan hyvää puolustusta pätkissä ja niitä pitää pystyä pidentämään. Ensimmäisellä puolikkaalla hyviä pätkiä oli enemmän kuin toisella. Toisella puolikkaalla peli meni melkoiseksi hurlumheiksi ja siinä osataan olla kyllä aika hyviä, joukkueesta kun löytyy paljon halua juosta, syöttää ja lisäksi monta hyvää heittäjää" Neva naurahtaa. 

Neljännellä jaksolla nautittiin Samuel Haanpää-showsta. Mies teki vakuuttavan paluun pelikentille parin kuukauden kuntoutumisen jälkeen. Viiteentoista peliiminuuttiin 15 pistettä, 2 levyä, 2 syöttöä. Heittopäivä tosin oli vakuuttava koko joukkueelta. United heitti kaaren takaa huikealla 62% tarkkuudella, kolmen pisteen osumia komeat 18/29. Kakkosista yli puolet pistettiin sisään ja päälle 19/30 vapaaheitot. 

Kentän korkeimman pistesaldon keräsi jälleen Unitedin Omar Calhoun (28/9/2), kapteeni Iveyn (19/4/6) heittotarkkuus oli jälleen kova - kaarelta heitot sisään 4/5. Vieraiden tehokkaimmat: Takamies Kenney Funderburk (20/7/2) ja korin alta Juan Pattillo (19/7/2).

Tilastopoimintana mainittava on Unitedin haastajakastin Ville Wuorenjuuri ja virheetön kolmosprosentti. Nuori takakentän sharpshooter on lähettänyt kauden aikana kymmenen kaukoheittoa ilmaan ja jokainen sukasta läpi. Wuorenjuuri ei erehtynyt kaukaa myöskään Korihaita vastaan. 

Seuraavat kolme ottelua United pelaa vieraissa. Tärkeitä sarjapisteitä metsästetään tulevana perjantaina, kun joukkue matkaa sarjataulukossa pykälää Espoota alempana majailevan BC Nokian vieraaksi. Nokia on pelannut yhden ottelun vähemmän ja eroa joukkueilla kaksi sarjapistettä. Unitedin voittosarake näyttää nyt kymmentä ja Nokian yhdeksää voittoa. Ensi viikon keskiviikkona vieraspelit jatkuvat Pyrinnön kohtaamisella ja vielä 16.1 vieraillaan KTP-Basketin luona ennen paluuta kotiparketille. 

Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 20.1, jolloin luvassa seuraava näytös paikallispelien sarjassa. Edelliset kaksi niukasti Seagullseille, nyt on mahdollisuus näyttää tosi kolmannella kerralla. Paikalliskamppailu ansaitsee tietysti ääriään myöten täynnä olevan katsomon ja siksi otteluun onkin tarjolla monta lippuetua. 

Espoo United tarjoaa paikallismatsiin: 

  • sisäänpääsyn ilmaiseksi kaikille alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Lunasta etu ovelta pelipäivänä. 
  • sisäänpääsyn veloituksetta kaikille samaan aikaan Vantaalla pelattavan Ricoh-junioriturnauksen kisapassin lunastaneille. Näytä passi ovella pelipäivänä. 
  • lippuedun: 4 x ennakkolippua 40€ (norm.50€). Hanki siis lippusi ennakkoon koko kaveriporukalle! 

Espoo United vs. Helsinki Seagulls Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 20.1. klo 17.00. Ennakkoliput TÄÄLTÄ. Tervetuloa! 

Ivey 8

Junnukatsomon kannustus oli jälleen kova ottelun alusta loppuun. Kapteeni Ivey kävi kiittämässä kannustusryhmää. 

Kuvat: Mikko Rajala