Otteluraportti / 11.02.2018

Itä-Suomesta ei pisteitä herunut: "Meillä on nyt vaikeaa maalinteon kanssa"

Veistola25

Viikonlopun pelit eivät tuoneet pisteitä Espooseen. Jokipojat voitti Unitedin luvuin 2 – 1 ja IPK 3 – 1.

Jokipoikia vastaan saivat isännät otetta peliin ensimmäisen erän alkuun ylivoiman auttamana. Erän puolen välin jälkeen Aleksi Järvinen kaivoi kiekkoa kulmassa. Kiekko Aleksi Rutaselle, joka vei lätyn maalin eteen ja laukoi sen kauniisti verkon perille. Ote pelistä pysyi vierasjoukkueena pelanneella Unitedilla, mutta lisää maaleja ei erässä tehty ja tauolle lähdettiin 0 – 1 tilanteessa.

Toinen erä alkoi vauhdikkaana ja hyökkäykset vyöryivät päädystä päätyyn. Jesse Väkelä sai suihkukomennuksen 5+20 minuuttia korkeasta mailasta ajassa 32.55. Espoolaiset saivat tapettua ylivoiman eikä erässä nähty maaleja kumpaankaan päähän.

Kolmannen erän alussa Jokipojat vei kiekon espoolaispäätyyn. Fabien Bourgeois syötti taaksepäin ja Roni Viirlas pääsi laukomaan vastakiekkoon pelin tasatilanteeseen 1 – 1 ajassa 41.35. Jokipojat sai pitkän painostuksen aikaiseksi seuraavan ylivoimansa aikana ja heti jäähyn jälkeen Mika Koivisto teki isännille voittomaalin  lukuihin 2 – 1.

Iisalmen ottelu alkoi Espoon harmiksi isänniltä mukavasti. Vain kolmen peliminuutin jälkeen Damir Galin siirsi IPK:n 1 – 0 johtoon.Erän puolivälissä Oskari Uomala loukkasi itseään  kiekontavoittelutilanteessa ja lähti tuettuna pukukoppiin eikä palannut enää peliin. Tauolle mentiin tilanteessa 1 – 0.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti. Espoolaiset saivat pelinsä hyvin toimimaan, mutta vaaralliset tilanteet jäi silti vähiin, eikä maalipaikoista saatu kiekko sisään. Erä pelattiin maaleitta ja toisellekin tauolle lähdettiin 1 – 0 lukemissa.

Vauhtia löytyi joukkueista myös kolmannen erän alkuun. Neljän minuutin pelin jälkeen Jiri Veistola sai jäähyn korkeasta mailasta ja isännille tarjoutui seuraava ylivoimamahdollisuus. Janne Katosalmi rankaisi jäähystä ja epäonnistuneesta espoolaispurusta vieden isännät 2 – 0 johtoon. United painosti, mutta Aleksi Järvisen ylärimaa lähemmäksi ei päästy. IPK:n Pasi Kouvalainen sai kiekon aloituksesta ja onnistui yllättämään Nico Viksténin vieden isännät jo 3-0 johtoon.
IPK:n Lauri Heinonen sai rangaistuksen van muutama sekunti maalin jälkeen ja pian Victor Westermarck kavensi tilanteen ylivoimalla 3 – 1:een komealla siniviivalaukauksella. United otti aikalisän kun erää oli jäljellä vajaa kolme minuuttia ja maalivahdin pois maaliltaan.  Peliä saatiin pyöritettyä, mutta tulosta ei tullut ja ottelu päättyi iisalmelaisten voittoon luvuin 3 – 1.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila kommentoi viikonloppua IPK-pelin jälkeen:

”Meillä on nyt vaikeaa maalinteon kanssa. Tultiin hyvin peliin, saatiin painetta aikaiseksi ja taisteltiin, mutta noista paikoista olisi pitänyt jokunen kiekko saada maaliin asti. Kaveri oli omissa paikoissaan selvästi tehokkaampi. Meillä on ollut perisyntinä, että lahjoitamme maalin tai kaksi per peli ja viikonloppuna kävi taas niin.”

Seuraava ottelu on ohjelmassa ystävänpäivänä keskiviikkona 14.2. klo 18.30 alkaen Espoo Metro Areenalla. Vieraaksi tulee LeKi Lempäälästä. Edulliset kaksi-yhden-hinnalla ennakkoliput TÄÄLTÄ.