Otteluennakko / 28.12.2017

Joulutauko päättyy paikallispelillä Seagullsin vieraana: "Kaasu pohjaan"

Jouluun 12

Viikon mittainen joulutauko on ohi ja Espoo Unitedin Korisliiga-joukkue palaa peliparketille Seagullsin vieraana tänään. Viimeisimmässä kamppailussaan United joutui taipumaan kotona Kouvoille. Tasainen ja kuuma ottelu kääntyi lopulta vieraille seitsemällä pisteellä. Ennen Joulua sarjanousija Espoo United on saalistanut 19 pelatusta ottelustaan yhdeksän voittoa ja on nyt sarjataulukon kuudentena.

Seagulls on pelannut nyt 17 ottelua ja voittanut niistä 11. Joukkue on ollut tasavahva niin vieraissa, kuin kotona - molemmista tappiosarakkeeseen vain kolme merkintää. Lokkiparvi liitää vahvasti aktiivisella ja vauhdikkaalla pelityylillään. Espoon vahvuuksia ovat aktiivinen puolustus, kaukoheitot ja paikoin jopa erinomainen pallonliike. United ja Seagulls on kohdanneet kaudella kerran aikaisemmin, alkukauden ottelussa Tapiolassa lokit oli kahdeksalla pisteellä parempi. Alkukauden haasteiden jälkeen United on saanut pelinsä kulkemaan ja vaikka viimeisimmistä otteluista onkin tullut takkiin, pystyy yhtenäinen espoolaisryhmä haastamaan minkä vaan Korisliiga-joukkueen. Molemmilla joukkueilla on nyt takanaan pelitön viikko ja se luokin pienen yllätysmomentin tulevaan pääkaupunkiseudun derbyyn.

"Joulun rauhoittuminen on takanapäin ja nyt painetaan taas kaasu pohjaan" Unitedin päävalmentaja Ville Neva aloittaa. "Torstain ottelu ei ole legendaarisuudeltaan wanhan ajan "Espoo vs. Jenkit"-ottelun tasoa, vielä. Rakennetaan sellaista kohti kuitenkin ja tätäkin ottelua kannattaa kyllä tulla katsomaan."

"Seagulls on sarjan vähiten pisteitä päästänyt jengi, me taas kärkipäässä pisteiden teon suhteen. Se joukkue, joka tauon tuoman arvaamattomuuden jäljiltä löytää oman tapansa pelata paremmin, on vahvoilla tänään" Neva jatkaa. 

Illan kotijoukkueesta espoolaispuolustuksen huomion saavat erityisesti joukkueen pistekärki Jermainen Marshall 14,8 pisteen ottelukeskiarvolla, pirteästi viime otteluissa pelannut Remy Abell sekä joukkueiden viimekohtaamisessa liikaa pisteitä (18) tehtaillut Kayel Locke. Korisliigan kokenein konkari Timo Heinonen ansaitsee Unitedin isojen huomion, eikä huomiotta jätetä myöskään Tuukka Kotin loukkaantumisen jälkeen takaisin stadin lokkeihin liittynyttä Susijengin Carl Lindbomia, joskin onkin vielä hieman epäselvää onko Calle pelaavassa kokoonpanossa torstai-iltana. 

Espoolaisryhmä on hyvässä iskussa  ja valmistautunut tehokkaasti tavoitteenaan paluu takaisin voittojen tielle. Unitedin rosterista puuttuu edelleen itseään kuntouttava Samuel Haanpää, muuten joukkue on täysissä voimissaan. 

Saadaanko Kisahallilla aiheutettua lokeille sulkasato? Kannattaa ehdottomasti saapua seuraamaan, tästä ottelusta ei tunnetta puutu. Paikallispelien tunnelmasta päästään nauttimaan tammikuussa myös Tapiolan urheiluhallilla. Helsinki Seagulls saapuu vuoroin vieraisiin 20.1 lauantaina. Tähän otteluun United tarjoaa lippupakettitarjouksen, neljä ennakkolippua 40 euroa (norm. 50€). Hanki siis lippusi nyt! Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Seuraava kotiottelu pelataan kuitenkin jo 3.1 keskiviikkona. Vastassa kotihallilla Korihait. Ottelu käyntiin 18.30 ja liput kätevästi TÄÄLTÄ. 

Artikkelikuva: Mikko Rajala

Tapahtumakuva KORIHAIT 3.1