Otteluennakko / 02.02.2018

Kamppailu pudotuspelipaikasta jatkuu - lauantaina vieraaksi Kataja

Karhu 30.1. 3

Tasaväkisenä startannut kamppailu KarhuBasketin kanssa antoi jo lupausta hyvästä kehityssuunnasta Unitedin pelissä, voittoon asti se ei vielä riittänyt. Seuraava mahdollisuus katkaista tappioiden kierre on edessä huomenna lauantaina, kun Kataja vierailee Tapiolassa. 

Keskiviikon ottelu KarhuBasketia vastaan oli tasaväkinen kaksi ensimmäistä jaksoa. Puoliajalle lähdettiin lukemista 19-25. Kolmannen alussa nähtiin Stephen Maxwell-show, joukkueensa korkeimmat tehot (21 pistettä, 16 levypalloa) kirjauttanut Maxwell takoi kahdeksan pistettä putkeen. Siitä lähti vierailijoiden karkumatka. Tämä yhdistettynä kauhajokelaisten 59% kolmosiin ja ahnaaseen levypallopeliin oli liikaa. Pisteet matkasivat vieraiden mukana pohjanmaalle pistein 71-87. 

Unitedin tappioputki venähti jo neljän ottelun mittaan. Unitedin päävalmentaja Ville Neva mainitseekin lauantain ottelun aloittavan espoolaisten pudotuspelit käytännössä jo nyt, joukkueen valahdettua sarjataulukossa niukasti viivan alle. 

"Meille playoffsit alkavat tänä vuonna aikaisin. Käytännössä tästä pelistä alkaen marginaalit pienenevät ja onnistumiset muuttuvat koko ajan tärkeämmiksi."

Unitedin kokoonpano kokee myös muutosta. Jervon Pressleyn vaihdettua maisemaa, kohdataan Kataja hieman vajaalla miehistöllä - korvaava sentteri ei ole vielä liittynyt joukkueen vahvuuteen. Lauantain kotiottelussa Lauri Toivosen kanssa tonttia korin alla hoitaa Tapiolan Hongan kasvatti Tuomas Ebeling. Roolien muuttuminen luo toki haasteita, mutta myös mahdollisuuksia nostaa esiin uusia ratkaisijoita. 

"Olemme juuri nyt yhdenlaisen muutoksen alussa. Se tuo mukanaan uusia haasteita. Kehittymisen ja sitä kautta tuloksen tekemisen näkökulmasta haasteet antavat mahdollisuuden kasvaa aiempaa vahvemmaksi" Neva analysoi. 

Kataja on pelannut suuren ottelumäärän kuluvalla kaudella, europelit Korisliiga-otteluiden päälle. Joukkue on selkeästi saanut kauden edetessä kiinni ottelurytmistä, sillä esitykset ovat alkaneet viime aikoina näyttää hallitsevan Suomen mestarin otteilta. Ailahtelevaisuutta on silti havaittavissa. Viimeisessä viidessä ottelussaan Kataja voitti KTP:n ja Korihait, yllätti sarjaa kiistatta kohtavan Vilppaan kahdella pisteellä ja kärsi tappiot viimeisessä kahdessa ottelussaan sekä Kouvoille että KarhuBasketille. 

Joukkueiden kokoonpanot lauantain kohtaamiseen näet TÄÄLTÄ.

Espoo United vs. Kataja Basket Tapiolan urheiluhallilla la 3.2. klo 17.00. Hanki ennakkolippusi TÄÄLTÄ