Otteluennakko / 28.02.2018

Keskiviikkona paluu peliparketille - P.J. Alawoya ensimmäiseen kotiotteluunsa Espoossa

Bc nokia 3

Maajoukkuetauko on ohi ja Korisliiga jatkuu keskiviikkona. Tapiolaan vieraaksi saapuu pirteästi alkaneen vuoden pelannut BC Nokia. 

Espoo Unitedilla on runkosarjaa jäljellä yhdeksän ottelun verran. Tauolle lähdettiin katkaisten pitkäksi venähtänyt tappioputki voitolla Korihaista Uudessakaupungissa ja tauolta palataan kotiyleisön eteen. Viime ottelu ei tasaista kaavaa ollut nähnytkään, sillä johtoasema vaihtui ottelussa peräti 11 kertaa. Silti kamppailu venyi jatkoajalle, jonka aikana United oli vahvempi ja vei ottelun lopulta 113-105 lukemin. 

Huomenna keskiviikkona vastaan asettuu BC Nokia. Sarjataulukossa nokialaiset ovat vahvasti viidentenä 17 voiton ja 14 tappion recordilla. Nokian alkanut vuosi on ollut vahva, 11 pelaamastaan ottelusta se on voittanut peräti kahdeksan ja voikin sanoa, että joukkue on kevätkauden pirteimmin pelanneita joukkueita. Viimeisessä kolmessa ottelussaan nokialaiset ovat ottaneet kotivoitot Katajasta ja Kauhajoesta sekä hävinneet sarjaa kirkkaasti johtavalle Vilppaalle vieraissa. 

"Nokian tyyli pelata on muuttunut kauden mittaan paljon, eikä vähiten siksi että Labovic ja Joseph ovat liittyneet joukkoon mukaan" Unitedin päävalmentaja Ville Neva kuvailee huomista vastusta. "Nyt he ovat isoja ja taitavia. Peli on vähän hitaampaa kuin aiemmin, mutta toisaalta erittäin tehokasta ja pelaajien vahvuuksiin sopivaa. Kyseessä on tämän vuoden pirteimmin aloittanut joukkue" Neva jatkaa. 

Voitokkaassa ottelussa Korihaita vastaan espoolaisten riveistä löytyi monta vastuunkantajaa. Kapteeni Ivey uurasti yli 43 minuuttia kentällä ja keräsi voitontakeeksi hurjan tilastorivin: 33 pistettä, neljä levyä, 12 syöttöä ja kaksi riistoa. Omar Calhoun upotti palloa 28 pisteen edestä ja Okko Järvi oli tarkka kaaren takaa heitettyään kolmoset sisään 4/5 ja keräten saaliiksi kaikkineen 15 pistettä. Jokke Järvisen ja tuoreimman espoolaisvahvistuksen P.J. Alawoyan saldoksi 13 pistettä mieheen. Tuleva kotipeli on Alawoyalle ensimmäinen kotiyleisön edessä ja heittokäsi on alkanut lämmetä sopivasti tätä varten. Nähtäväksi jää tuottaako ahkera harjoittelu maajoukkuetauon aikana espoolaiskannattajille hurrattavaa Tapiolassa uuden miehen otteita seuratessa. 

Valmennus hakee Unitedille ominaista vauhdikasta peliä ja yhteistyötä korin alla.

"Keskiviikon kohtaaminen Nokian kanssa on meille hieno haaste, joka hoidetaan kotihallissa pääsemällä vauhtiin ja avoimelle kentälle. Tähän tarvitaan stoppeja, jotka syntyvät erityisesti yhteistyöllä korin alustan puolustuksessa ja irtopallokamppailuissa" coach Neva tiivistää askelmerkit otteluun. 

Espoo United vs. BC Nokia keskiviikkona 28.2. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. United on haastanut viimeiseen asti kaikki viime vastustajansa ja vauhtia ei kentältä ole puuttunut, eikä odotettavissa ole hidastumista tänäänkään. Hanki lippusi TÄÄLTÄ ja tule seuraamaan espoolaista huippukorista. Tervetuloa! 

 

 Kuva: Mikko Rajala