Otteluennakko / 03.01.2018

Korihait Unitedin vieraaksi Tapiolaan: "Aloitteet omiin käsiin"

Halme3

Keskiviikkona käynnistyy Korisliigan kevätkausi. Espoo Unitedin vieraaksi Tapiolan urheiluhallille saapuu vahvistunut sarjajumbo Korihait Uudestakaupungista. 

Korihaiden syyskausi oli mollivoittoinen. Joukkue on naarannut 19 ottelustaan ainoastaan kolme voittoa. Nyt seurassa ollaan kuitenkin tehty muutoksia joukkueeseen ja pian nähdäänkin varmasti erilainen Korihait. Haiden päävalmentajaksi pestattiin joulukuussa Damion Danzler ja pelaajistoon saatiin kovaa kokemusta kun 33-vuotias takamies Matthew Gibson liittyi joukkueeseen. Gibson oli mukana jo kahdessa Vilppaan kohtaamisessa, mutta paluu Korisliigaan ei sujunut ongelmitta sillä mies koki pienen loukkaantumisen ja on suurella todennäköisyydellä sivussa keskiviikkona. Harmi sinänsä, Gibsonin ja Iveyn kohtaaminen takakentällä olisi varsin mielenkiintoista seurattavaa. Vieraiden kokoonpano on vähintäänkin arvoituksellinen, eikä valmennuskaan selkeästi tiedä ketä lopulta voidaan laittaa kentälle tänään. 

"Peli tulee olemaan meille haastava, meillä on niin paljon pieniä loukkaantumisia ettei ole vielä selvää ketkä ovat pelikunnossa" päävalmentaja Damion Danzler kommentoi päivä ennen ottelua. 

Espoon puolella tilanne on huomattavasti vakaampi ja jo monen monta viikkoa sivussa olleen Samuel Haanpäänkin osalta alkaa näkyä pikkuhiljaa vihreää valoa kentälle paluun suhteen. Miehen kuntoutuminen on hyvässä vaiheessa ja on mahdollista, että heittäjä nähdään Unitedin kokoonpanossa ennemmin kuin myöhemmin, aamupäivän harjoituksessa selviää pelaako laituri minuutteja jo tänään. Muukin miehistö on hyvässä kunnossa ja keskiviikkona haetaan pelirytmiä vahvasti omaan tekemiseen keskittyen. 

"Tavoitteena on päästä kiinni meidän näköiseen koripalloon, eli ottaa aloitteet omiin käsiin ja viedä peliä vauhdikkaasti koko kentälle tilanne kerrallaan. Tämä vaatii ennen kaikkea stoppeja" Unitedin päävalmentaja Ville Neva avaa. 

United on haastanut viimeisessä kolmessa ottelussaan kärkipään joukkueet Katajan, Kouvot ja Seagullsin, mutta jäänyt jokaisessa muutamilla pisteillä tappion puolelle. Karhubasket kuritti espoolaisryhmää reilummin. Takana siis neljä tappiota ja nyt on aika löytää jälleen oma hyvä pallonliike ja päästä niskan päälle taas. Espoo tällä hetkellä Korisliigan seitsemäntenä, tilillään yhdeksän voittoa syyskauden 20 ottelusta. United ja Korihait on kohdanneet kauden aikana kahdesti, molemmista pisteet Espoolle. 

Espoo United vs. Korihait Tapiolan urheiluhallilla keskiviikkona 3.1 klo 18.30. Tammikuu 2018 on Espoo Unitedin Kotipelikuukausi. Mestis-joukkue pelaa kahdeksan ja Korisliiga-joukkue kolme kotiottelua. United tarjoaa uuden vuoden kunniaksi kaikki tammikuun kotipelit alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille ilmaiseksi! Aikuisille edulliset ennakkoliput keskiviikon kotimatsiin TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Mikko Rajala

Kotipelikuukausi 6