Otteluennakko / 30.01.2018

Kotiotteluiden viikko - vastassa iso ja vahva Karhu sekä eurokenttien Kataja

Ivey3

Korisliiga-joukkueella on edessä haasteiden ja isojen mahdollisuuksien viikko. Kotiparketilla pelataan kahdesti. Tiistaina vastaan väkivahva Karhu Kauhajoelta ja lauantaina otetaan mittaa hallitsevasta Suomen mestarista Katajasta.

Vastoinkäymiset kasvattaa, sanotaan. Mikäli näin on, viime viikkoina ollaan kasvettu kohisten. Voitokkaan Tampereen vierailun jälkeen on saatu niellä tappio toisen perään. Kolme putkeen. Ei sillä, etteikö yritystä olisi ollut mutta pakka ei ole ollut riittävän kasassa haastamaan tasaisessa sarjassa laadukkaita jengejä. Nyt oltaisiin tyytyväisiä tähän kasvuun ja otettaisiin niitä onnistumisia seuraavaksi. Niiden eteen on työskennelty paljon! 

Alkaneella viikolla pelataan kahdesti kotona, eikä kumpikaan vastus matkaa Espooseen ojentamaan voittoa kotijoukkueelle. Kauhajokelainen Karhu on kahminut edellisessä kahdessa kohtaamisessa pisteet meiltä espoolaisilta, viime kerran kotiparketillaan isolla kämmenellä (102-76). Toista samanmoista ei ole suunnitelmissa, ei ainakaan kotiyleisön edessä. 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva onkin rustaillut reseptiä Karhun kaatoon keskiviikolle: 

"Kauhajoki on hyvä ja kookas joukkue. He ovat saaneet meidät tällä kaudella kahdesti pois omasta pelistämme. Tämä on tarkoitus muuttaa tiistaina."

"Sinnikkäästi taistellen, pallonhallinta kerrallaan keskittyen niihin asioihin joihin voi vaikuttaa. Siinä onnistumisen resepti" Neva sanailee.

KarhuBasketilla on tilillään kolme voittoa Unitedia enemmän. Näillä kolmella se kapuaa Korisliigan sarjataulukossa neljänneksi. United sijoittuu tällä hetkellä yhdeksänneksi, tasapistein pykälää ylempänä majailevan KTP:n kanssa. Viimeisessä kolmessa ottelussaan illan vieraat ovat voittaneet Seagullsin, kärsineet tappion sarjakärki Vilppaalle ja yllättäneet Unitedin viikon toisen vastuksen, Katajan, Joensuussa. Joukkueella on haasteita, sillä sairastuvalla on viettänyt aikaa useampikin pohjanmaalainen pelaaja. Lopullinen kokoonpano nähdäänkin vasta, kun joukkue saapuu Tapiolaan - kysymysmerkkeinä ainakin Marcus Allenin ja Flenard Whitfieldin pelikunto. 

Viime ottelu Katajaa vastaan oli tasavarmaa suorittamista Karhulta. Stephen Maxwell heitti ottelussa 22 pistettä ja haki 9 levyä, Gregory Mangano 18 pinnaa ja 7 levyä ja peliä johti rautaisella otteella tietysti Bojan Sarcevic. Keskiviikkoillassa nämä herrat ovat niitä joiden menoa tulee saada hidastettua, mikäli mielii menestyä. Maxwell saa korin alla vastaansa Unitedin sentterikaksikon Jervon Pressleyn ja Lauri Toivosen. Manganon heittoja blokkaamassa voitaisiin nähdä omilla leveleillään peli toisensa jälkeen liitelevä espoolaisatleetti Darious Moten. Takakentällä Sarcevicia ahtaalle laittavat Jeb Ivey, Okko Järvi ja Jokke Järvinen.

Illan ottelu käyntiin 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Kotimatsi on tammikuun viimeinen ja vielä tähän otteluun kaikki alle 15-vuotiaat maksutta sisään! Aikuisille edulliset ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Seuraavat kotiottelut IG 30.1.