/ 11.01.2018

Kova voitto Tampereelta: "Aikamoista kolkkirallia"

Ivey 10 1 of 1

Espoo United matkasi keskiviikkona Tampereen Pyrinnön vieraaksi. Pyrinnöllä alla kolmen voiton putki, Unitedilla ilkeä tappio BC Nokialle. Espoo ei kumarrellut, vaan haki kovat sarjapisteet kotiin vahvalla esityksellä ottelusta, jossa onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Lopputulos 92-96 (43-51). 

United sai otteluun mainion alun. Jeb Ivey (19/3/9) naulasi ensimmäisen ottelun kuudesta kolmosestaan heti avaushyökkäyksessä. Pyrinnön Topias Palmi (9/1/2) sihtasi omansa pussiin heti perään toisessa päässä. Askelmerkit oli selvät - tätä ottelua ratkotaan kaaren takaa. Vajaan viiden minuutin pelin jälkeen pirteän ottelun pelannut Okko Järvi (15/5/3) siirsi Unitedin jo kahdeksan pisteen johtoon omalla kolmen pisteen osumallaan. Ensimmäinen jakso päättyi 20-26 lukemissa. 

Toisella neljänneksellä alku oli erinomaista tekemistä espoolaisin silmin katsottuna. Joukkue haki levypalloja ja pakotti kotijoukkueen haastaviin ratkaisuihin. Joukkueensa parhaana palkittu ja tupla-tuplan (21/10) tehtaillut Jervon Pressley teki hyvää työtä korin alla Tampereen isojen kanssa. Espoon merkkaamat sentterit Asbury ja Giles jäivätkin vaatimattomiin neljän pisteen saaliisiin ottelussa. Jakson loppupuolella Pyrintö nousi kuitenkin hengittämään vierasjoukkue-Unitedin niskaan. Kaksi minuuttia ennen puoliajalle siirtymistä eroa oli vain kolme. Valmennus kutsui joukkonsa aikalisälle. Kotijoukkueen Kenneth Manigault (28/6/3) nosti kotijoukkueen vielä pisteen päähän, kunnes Espoon Pressley suoritti. Mies nosti ensin yhden kakkosen, donkkasi seuraavasta hyökkäyksestä toisen ja ajoi lay-upista kolmannen. Kauden kovimman pistesaaliinsa tehoillut Darious Moten (21/5/2) viimeisteli puoliajan lukemiksi viime sekunneilla 43-51 liitämällä kentän läpi ja päättämällä suorituksen lay-uppiin lähes puolesta kentästä. 

Jos on ollut viime otteluissa hieman haasteita roolien kanssa, keskiviikkoiltana sitä ei ollut nähtävissä. Unitedin päävalmentaja Ville Neva nimeää monta syytä hyvään suoritukseen vieraissa. 

"Aika hurjia heittoprosentteja tässä pelissä! Meillä on paljon taitavia korintekovoimaisia pelaajia, mutta meillä on ollut myös epäselvyyksiä siitä miten saamme yksilöt sopimaan toisiinsa hyökkäyksessä ja etenkin puolustuksessa. Pyrintöä vastaan löytyi sopivia yksikköjä, jotka tarjosivat hyviä juttuja puolustuksessa. Myös levypallopeli oli eilen hyvää. Työ toki jatkuu edelleen, annetaan nukahduksien hetkillä vielä vastustajille tosi paljon koreja." 

Kolmannenkin neljänneksen United oli ottelun ohjaimissa ja kasvatti johtoaan kolmella pisteellä. Unitedin taistelija Okko Järvi kommentoi ottelua samalla linjalla valmennuksen kanssa. 

"Aikamoista kolkkirallia! Molemmilla jengeillä yli 50% kolkit ja kolmetoista sisään. Varmasti viihdyttävä peli katsojille. Meillä on tosiaan ollut vähän vaikeeta. Oma peli on ollut sekaisin. Tähän peliin lähdettiin hyvin ja voitettiin levypallot joka on ollut meille aika iso ongelma. Pysyttiin kuskin paikalla oikeastaan vikalle jaksolle asti ja saatiin vielä lopussakin pidettyä kotijoukkue takana." 

Viimeinen jakso olikin sitten hikinen, niin pelaajille, staffille kuin Fanseatin kautta jännittäneille espoolaisillekin. Pyrintö nousi kovalla tahdolla taistelemaan voitosta. Päätösjaksolle lähdettäessä eroa oli 11 pistettä Espoon hyväksi. Ensiminuutit edettiin pisteettä, mutta sitten alkoi kotijoukkueen nousu ja Pyynikin lehtereiden katsojat hurrasi omilleen. Kaksi minuuttia ennen summerinsoittoa tilanne tasan 87-87. Reilu minuutti, Pyrintö pisteellä ohi. Ottelu ratkottiin sieltä mistä se alkoikin - kaaren takaa. Ensin Jeb Iveyn kylmän viileä kolmonen sukkana sisään ja Omar Calhoun (14/3/3) samoin. Pyrinnön kolmen ottelun voittoputki oli katkaistu ja United kotimatkalle kaksi kovaa sarjapistettä ja rutkasti itseluottamusta taskussa. 

Unitedin seuraavakin kotiottelu pelataan vieraissa. Joukkue lähtee tiistaina 16.1. Kotkaan KTP-Basketin vieraaksi. Seuraava kotipeli pelataan 20.tammikuuta, eikä kyseessä ole mikä tahansa ottelu vaan paikallismatsi stadin lokkeja vastaan. Espoo United vs. Helsinki Seagulls Tapiolan urheiluhallilla 20.1. klo 17.00. Paikallismatsiin sopii tiivis tunnelma ja täysi katsomo, katso siis lipputarjoukset ja osta ennakkoliput osoitteesta: www.espoounited.fi/osta-lippuja. 

Espoo United + Ricoh

Artikkelikuva: Sonja Herrala