Otteluennakko / 09.02.2018

Perjantaina vieraita Tampereelta - onko kolmaskin kohtaaminen korijuhla?

Moten 6

Espoo United ja Tampereen Pyrintö kohtaavat kolmatta kertaa kuluvalla kaudella Korisliigassa. Kolminumeroisia pisteitä on hätyytelty molemmissa aiemmissa kohtaamisissa ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kerran. Kysymys kuuluukin; löytyykö nyt se puolustuspelaaminen ratkaisevaksi tekijäksi vai taotaanko palloa korisukan läpi aiempaan tahtiin Tapiolan urheiluhallin perjantai-illassa? 

Espoon tavoitteeksi perjantaille voisi asettaa stopit. Niitä haetaan peliparketilla ja sen lisäksi stoppia kaipaa myös viiden ottelun mittaan venähtänyt tappioputki. Viimeisin voitto on haettu nimenomaan tulevan kotimatsin vieraalta Pyrinnöltä tammikuussa. Sittemmin on nähty vaihtuvuutta kokoonpanossa, roolimuutoksia, ailahtelevia otteita kentällä ja viime pelissä äärimmäisen kuumaa taistelua tärkeistä pisteistä, joka tosin ei trilleriksi äityneessä kamppailussa aivan voittoon asti riittänyt. 

Pelaajarintamalla on odotettu uutisia Pressleyn jättämän paikan täyttäjästä ja onhan niitä tulossa. Viikonloppuna päästään jo tiedottamaan uusimmasta tulokkaasta korinaluskamppailuihin, mutta sitä ennen iloisena uutisena sentterikonkari Tero Laitisen paluu Unitedin pelipaitaan. Tässä jos jossain on pelaaja, joka on paikalla silloin kun tarvitaan. 30-vuotias Laitinen on pelannut Korisliigaa kahdeksan kauden ajan, joista viimeiset Tapiolan Hongassa 2013-2015. Viime kaudella nostotalkoiden erikoismies paini korin alla Unitedin noustessa divarista liigaan. Alkavan kauden sentteri on pelannut Hongan II-divisioonaa pelaavassa kehitysjoukkueessa, joka tavoittelee sarjanousua M1DB:hen ensi kaudeksi. 

Unitedin isojen osastolla on akuuttia vajetta, kun uusin pelaaja ei ole vielä päässyt Suomeen asti ja Tuomas Ebeling jäi sivuun alaraajavamman takia. Vahvasta yhteisöstä löytyy kuitenkin vastoinkäymisten hetkellä apuja ja siitä on päävalmentaja Ville Neva kiitollinen. Tässä coach Nevan sanat Laitisen paluusta remmiin. 

"Meillä on ollut pieniä loukkaantumisia pelaajilla ja aikatauluhaasteita uuden vahvistuksen hankinnan kanssa. Tarina menee niin, että Tero odotteli maanantaina Honkahallin kentän laidalla kehitysjoukkueen treenien alkua ja hyppäsi käytännössä lennosta mukaan, auttamaan meitä viemään treenit loppuun Tuomaksen loukkaannuttua kesken harjoituksen. Illalla mies laittoi viestiä, että jos näyttää siltä ettei uusi vahvistus ole vielä maassa perjantaina tai Tuomas pelikunnossa, hän voi tulla auttamaan Lauria (Toivonen) muutamalla huiliminuutilla."

"On meillä hienoa yhteisöllisyyttä täällä. Sitä täytyy osata arvostaa ja olla siitä kiitollinen ennen kaikkea niille ihmisille, jotka heittäytyvät toimimaan yhteisen hyvän eteen."

Palataanpa takaisin perjantain otteluun. Jos on navakassa vastatuulessa seilattu Espoossa, eikä voittoja olla toviin saatu kairattua on Tampereella taasen puhaltaneet varsin vaihtelevat tuulet. Viimeisessä viidessä ottelussaan joukkue kärsi ensin tappiot KTP:lle ja Seagullsille ja voitti sitten kotikatsomonsa edessä Korisliigaa rautaisella otteella hallitsevan Vilppaan. Vieraissa tappio KarhuBasketille ja samoin nyt keskiviikkona kotonaan Kouvoille. Ailahtelevista otteista huolimatta Pyrintö sijoittuu ratkaisupelejä kohti mentäessä sarjataulukon neljänneksi. United on viime tappioiden myötä valahtanut pudotuspeliviivan alle yhdeksänneksi, joskin niukasti, KTP on edellä vain kahdella sarjapisteellä. 

Päävalmentaja Neva ruotii illan kamppailun asetelmat:

"Pyrintö on kookas ja taitava joukkue. Kaksi edellistä kohtaamistamme ovat olleet varsin suurikorisia. Todennäköisesti vauhtia riittää tässäkin kamppailussa!"

"Olemme eläneet muutosten keskellä. Tässä ottelussa se näkyy niin, että joukkueemme kokemus Korisliigasta kasvanee merkittävästi" Neva kommentoi viitaten Laitisen todennäköiseen paluuseen. 

"Fyysisyys maalatuilla alueilla, käsien käyttö syöttöjen häirinnässä sekä jatkuva puhe auttavat stoppien saamisessa ja avoimelle kentälle pääsemisessä" päävalmentaja päättää. 

Katso joukkueiden kokoonpanot ja edellisten kohtaamisten tilastot TÄÄLTÄ. 

Espoo United vs. Tampereen Pyrintö perjantaina 9.2. klo 18.30 Tapiolan urheiluhallilla. Ottelu on "Punainen kortti rasismille"-teemaottelu. Ennakkoliput TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Mikko Rajala

PKR ottelu web3