Otteluennakko / 02.03.2018

Runkosarjan viimeiset matkapelit edessä: ”Pitää olla kärsivällisiä”

Laitinen10

Mestis-joukkue kohtaa perjantaina Hermeksen Kokkolassa ja lauantaina RoKin Rovaniemellä.

Hermestä vastaan on pelattu tällä kaudella kolme kertaa ja United voittanut kaikki kauden keskinäiset ottelut. Kaksi ensimmäistä olivat suurinumeroisia otteluja ( 8 – 5 ja 7 – 0 ) ja viimeisin ratkaistiin vasta jatkoajalla ( 3 – 2 ja).

Hermes on sarjassa yhdentenätoista seitsemän pisteen päässä karsintasarjan rajasta eikä karsintasarjan välttäminen ole enää pelkästään Hermeksestä kiinni. Otteluita kokkolalaisilla on jäljellä kolme. Hermes on voittanut viidestä viimeisestä pelistään vain yhden. Peliitat kaatui viime viikonloppuna jatkoajalla. Hermeksen maaliero on -38.

Myös RoKia vastaan on vuorossa kauden neljäs peli. Roki voitti Espoossa ensimmäisen kohtaamisen, mutta kaksi seuraavaa on päättyneet Unitedin voittoihin. RoKi on sarjassa kymmenentenä seitsemän pistettä Hermeksen yläpuolella ja kolme pistettä IPK:n takana. Pudotuspeleihin pääsy ei ole pelkästään RoKin omista otteista kiinni. Pelejä RoKilla on jäljellä kaksi ja maaliero on -24.

United nousi keskiviikkoisella Peliitat-voitollaan kahdeksanneksi eli on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Eroa seitsemäntenä olevaan LeKiin ja yhdeksäntenä olevaan IPK:hon on yksi piste. Kaikilla kolmella joukkueella on jäljellä kolme ottelua. Espoo Unitedin maaliero on – 1. Joukkue on voittanut kaksi viimeisintä otteluaan ja yhteensä kolme viidestä viimeisestä pelistä.

Tänään perjantaina käyntiin pohjoisen matka, Unitedin päävalmentaja Niko Marttila peräänkuuluttaa kärsivällisyyttä tärkeissä peleissä:

”Viikonloppuna on edessä samantyyppiset joukkueet kuin keskiviikkona kohdattiin. Hermes on aktiivinen joukkue joka tulee heti alussa kovaa eikä anna tuumaakaan ottelussa periksi. Meidän pitää olla kärsivällisiä ja pelata omaa peliämme. Ottelussa pitää luottaa omiin vahvuuksiin.

"Roki on samantyyppinen joukkue kuin Hermeskin. Rovaniemeläiset eivät pelaa perjantaina, joten he tulevat todella kovaa alussa. Joukkue on kova yrittämään ja pelaa vauhdikasta jääkiekkoa. Meillä on samat eväät tähänkin peliin. Tehdään vaan nöyrästi töitä ja luotetaan itseemme.”

Blues Juniorsin nuorista Unitedin Mestis-joukkueen puolustusta vahvistamaan siirtynyt 18-vuotias Vili Laitinen avasi maalihanat viime viikon kotiottelussa. Nyt nuori puolustaja on kerännyt kahdessa peräkkäisessä ottelussa yhteensä tehot 2+2. Espoolaiskasvatti vastaili kysymyksiin ensimmäisestä kaudestaan Mestis-tasolla ja joukkueen vahvuuksista tärkeissä peleissä. 

Maalihanat Mestiksessä on nyt avattu, mitä fiiliksiä maalinteko tärkeissä peleissä herättää? 

"Onhan maaleja aina kiva tehdä ja erityisesti tietysti nyt kun tietää että auttaa joukkuetta tiukassa tilanteessa. Itse en yleensä kamalasti maaleja ole tehnyt, niin nyt tilanne on jopa itselle vähän yllättävä" Laitinen vastaa naureskellen. 

Kasassa nyt 14 ottelua Mestistä ja alkukausi nuorten SM-liigaa. Miten sarjat eroaa toisistaan pelaajan näkökulmasta? 

"Alkukausi tuli tosiaan pelattua pääasiassa A:ssa ja nyt sitten vuoden alusta Mestistä. Peli on tosi vauhdikasta molemmissa, mutta täällä kaverit on vahvempia. Isoimmat erot tulee virhetilanteissa, Mestiksessä jokaisesta virheestä rangaistaan säälimättä. Lätkä on kuitenkin aina sama tuttu peli ja molemmissa on ollut hyvä pelata."

Miten teidät nuoret on otettu vastaan joukkueessa? 

"Tosi hyvin on otettu meidät mukaan. Kesätreeneissä tuli jo tutustuttua porukkaan ja on joukkueessa myös entuudestaan tuttuja kavereita A:sta. Hyvin ollaan osana joukkuetta."

Nyt kun pelataan kovista pisteistä ja taistellaan paikasta pudotuspeleihin, nouseeko paineet kovaksi? 

"On kiva päästä pelaamaan tärkeissä peleissä. En henkilökohtaisesti ota mitenkään kovin isoja paineita, jokainen meistä koittaa saada itsestään parhaan esiin jokaisessa pelissä."

Mitkä näet Unitedin vahvuuksiksi loppukauden otteluissa? 

"Meillä on tosi monipuolinen joukkue josta löytyy paljon taitoa. Pystytään tekemään neljällä ketjulla tasaisesti hommia. Viime ottelussa se näkyi selvästi kun saatiin onnistumisia laajalla rintamalla" Laitinen päättää.

Kokoonpano Kokkolassa: Hirso tervehtynyt ja mukana jälleen, hyökkäysketjuissa siis hieman muutoksia edellisestä pelistä. Isiguzo sivussa tänään. Vikstén jatkaa maalilla. 

 Kokoonpano HERMES 2.3.


Runkosarjan päättävä kotiottelu on ohjelmassa keskiviikkona 7.3 klo 18.30 Espoo Metro Areenalla ja vastaan tulee naapuri Kiekko-Vantaa. Hanki lippusi ennakkoon TÄÄLTÄ.

 

Kuva: Ilari Näckel