Otteluraportti / 29.12.2017

Seagulls vahvempi paikalliskamppailussa - revanssi Tapiolassa tammikuussa

Pressley 2

Espoo United ja Helsinki Seagulls kohtasivat toista kertaa kuluvalla kaudella ja tällä kertaa täydessä lokkien kotihallissa. Espoo sai otteluun loistavan alun, mutta kotijoukkue ei suostunut häviämään vaan nousi johtoon ja piti asemansa loppuun asti vaikka United taisteli. Päätöslukemat 90-81 (44-36). 

Espoo lähti otteluun erinomaisessa vireessä. Ensimmäisen neljän peliminuutin ajan palloa säkitti ainoastaan vierasjoukkue United. 10-0 runin jälkeen Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kutsui joukkonsa aikalisälle ja kotijoukkue pääsi otteluun kiinni. Siitä alkoi nousu ja ennen ensimmäisen neljänneksen loppua kotijoukkue siirtyi johtoon. Tauolle 21-16 lukemissa. 

Seagulls puolusti aktiivisesti ja sai hidastettua Unitedin pallonliikettä. Unitedin tavaramerkki, tarkka kaukoheittopeli ei myöskään ottanut tuulta totutusti. Ottelu pysyi silti toisen jaksonkin tasaisena. Puoliajalle mentäessä eroa oli kahdeksan pisteen verran kotijoukkueen hyväksi. 

Kolmas jakso oli vierasjoukkue Unitedille haastava. Pilli soi tiuhaan ja virhevaikeuksissa kamppailtiinkin loput ottelusta. Samaan aikaan Gulls juoksi palloa pussiin hyökkäys toisensa perään, hurjan ottelun pelannut Jermaine Marshall (29/7) kärkenään. Piste-ero kävi pahimmillaan jo 20 pisteessä, mutta United taisteli loppuun asti ja sai viimeisellä neljänneksellä kurottua eroa hyvin kiinni - kiri vaan ei riittänyt. Neljäs jakso kirjattiin Unitedille pistein 18-26, eroa jäi silti ratkaiseva kahdeksan pinnaa. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä ottelussa, mutta Seagulls oli torstai-illassa erityisesti korilleajoissaan terävämpi. 

Espoon tehokkain paikallismatsissa oli Omar Calhoun tupla-tuplalla, 19 pistettä, 10 levyä ja päälle kaksi syöttöä. Jervon Pressley nosti 17 pistettä, tiukasti lokkien puolustuksen merkkaama Jeb Ivey keräsi tilastorivin 16/3/3 ja espoolaiskiriä ottelun lopussa tehokkaasti virittänyt Okko Järvi 16/7/4. Kotijoukkueen tehomiehet Marshallin lisäksi: Remy Abell 19/3/2 sekä Alex Vaenerberg ja Carl Lindbom 10 pisteellä mieheen. Virhetilasto jäi ottelusta mieleen myös, sillä viidestä virheestä kentältä poistettiin Espoon Darious Moten, Jouko Järvinen ja Pressley sekä Seagullsilta Lindbom.

"Tauon jälkeen lyhyt valmistautuminen otteluun. Tosi ylpeä olen joukkueesta, siitä miten tultiin paikalle ja lähdettiin liikkeelle. Pystyttiin viemää peliä siihen alkuun todella hyvää joukkuetta vastaan. Alun jälkeen Seagulls nosti tempoa ja me mentiin ehkä vähän halpaan siinä. Loppui korille hyökkääminen ja tarvittava aktiivisuus puolustuspäässä. Hakattiin pitkään päätä seinään. Ottelun lopussa oltiin taas mukana  nostamalla omia kierroksia ja kokeilemalla upporikasta ja rutiköyhää, niillä päästiin sellaisen melkein runin päähän ottelun voitosta. " Unitedin päävalmentaja Ville Neva kommentoi. 

"Tärkeintä nyt on päästä taas harjoittelun ja pelaamisen rytmiin kiinni. Kohti parempaa kevättä!"

Revanssia ei tarvitse kauaa odotella, sillä seuraava kuuma paikalliskamppailu käydään Unitedin ja Seagullsin välillä jo 20.tammikuuta, kun lokit vierailevat Tapiolassa. 

Nyt kuitenkin eteenpäin ja uuteen nousuun, sanoo espoolainen neljän tappion jälkeen. Vuoden 2017 ottelut on pelattu ja uusi vuosi 2018 aloitetaan keskiviikkona 3.1 kotihallissa Korihaita vastaan. Ennakkoliput otteluun 12,5 / 8€ ja ovelta 15 / 10€. Hanki omasi TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Mikko Rajala

Tapahtumakuva KORIHAIT 4.1