Otteluennakko / 10.01.2018

Tampereelle vieraaksi: "Pyrinnön nousukiito on tarkoitus katkaista"

Korisliiga 2

Espoo Unitedin seuraava haaste on edessä tänään keskiviikkona, kun joukkue matkaa Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Isännillä on alla varsin vakuuttava kolmen ottelun voittoputki, kun taas Unitedilla on ollut aaltoilua omassa pelissä. Niukkoja tappiota, reilu voitto Korihaista ja ilkeä häviö BC Nokialle.

United majailee sarjataulukon kahdeksantena, vyöllään kymmenen voittoa ja 12 tappiota. Pyrintö on voittanut 20 ottelustaan 12 ja on noussut vahvojen viimeaikaisten esitystensä ansiosta jo sarjataulukon kolmanneksi. Keskiviikon kotijoukkue operoi vahvoilla isoillaan ja täydentää rosterinsa hyvillä heittäjillä. 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva ruotii illan vastusta ja lääkkeitä tamperelaisten voittoputken katkaisuun näin:

"Pyrintö on kookas ja taitava joukkue, ei vähinten Gilesin ja Asburyn takia. Siihen kun lisätään liuta heittäjiä, saadaan joukkue, joka on pelannut nousujohteista koripalloa" Neva kuvailee. 

"Se nousukiito on tarkoitus katkaista tänään. Tämä vaatii yhdessä otettuja stoppeja, jotka syntyvät kommunikaatiosta ja korkeista puolustuksen laatutekijöistä. Kun tämä tapahtuu, kenttä on auki meidän vauhdikkaalle pelaamiselle." 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli Tapiolassa marraskuussa, jolloin melkoisiin (99-104) lukemiin päättyneen ottelun pisteet lähti Tampereelle. Espoolaisvalmennuksesta korostetaan puolustuksen tärkeyttä tähän otteluun, eikä syyttä. Harvemmin lähes sadan pisteen saaliilla hävitään ottelu, kuten viimeksi kävi.

Illan kamppailun yksi avain on Pyrinnön korin alla operoivien Brian Asburyn (21.3/9.2) ja Devonne Gilesin (10.2/6.9) hidastaminen, tämän tulee onnistua mikäli mielii matkata takaisin kotiin voittopisteet taskussa. 

Unitedin pelaajiston roolituksiin tuli muutoksia, kun Samuel Haanpään odotettu paluu kokoonpanoon tapahtui. Kahden viime ottelun verran on tehty työtä muutosten kanssa ja alle on saatu myös laadukasta treeniä. Tänään nähdään millä mallilla ollaan ja joko kova työ palkitaan koko joukkueen onnistumisella. Haanpään pelikunto paranee sekin hetki hetkeltä, hienoa nähdä mies jälleen tositoimissa auttamassa joukkuetta menestymään. Innolla otteluiltaan! Pallo ilmaan Tampereella 18.30 ja ottelu tuttuun tapaan suorana Fanseatilta. 

Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolassa 20.1. lauantaina. Vieraaksi naapurista Helsinki Seagulls. Paikallismatsiin kuuluu tiivis tunnelma ja täysi katsomo, siksi otteluun on tarjolla useita lippuetuja. Tsekkaa kaikki edut ja hanki ennakkolippusi osoitteesta: www.espoounited.fi/osta-lippuja

Kuva: Mikko Rajala