Otteluraportti / 13.09.2017

United aloitti pre-season ottelut voitolla: "Joukkueelta lupaava suoritus"

Pre season 1 of 1

Espoo United valmistautuu 26. syyskuuta alkavaan Korisliiga-kauteen harjoitusotteluilla. Tänään vieraaksi Tapiolaan saapui divari A:ssa alkavalla kaudella pelaava ToPo. Ottelu päättyi Espoon voittoon lukemin 105-76.

Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi palasi Espooseen ja pelasi tänään ensimmäisen ottelunsa Unitedin paidassa. Vilppaassa kaksi kovaa kautta Korisliigaa tahkonnut Järvi pitää  oman joukkueensa ensiesiintymistä peliparketilla lupaavana.

”Harjoitusottelut ovat aina totuttautumista uuteen koko joukkueelle. Itselle totuttautumista vaatii selkeästi heittäminen vanhoihin tuttuihin rautoihin, heitto olisi voinut upota paremmin. Koko joukkueelta tämä oli kuitenkin erittäin lupaava suoritus” Järvi kommentoi ottelun jälkeen.

”ToPo on hyvä jengi ja se että ottelu oli meidän hallinnassa alusta loppuun kertoo siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa kauteen valmistautuessa.”

United kohtaa Korisliiga-joukkue Helsinki Seagulssin ensi viikolla. Matkaan otetaan oppi ensimmäisestä harjoitusottelusta ja seuraava, astetta kovempi vastus kohdataan vielä vahvempana.

”Meillä on nyt vajaa viikko aikaa hioa omaa peliä ja valmistautua seuraavaan haasteeseen. Uskon, että kun jatketaan hyvän työn tekemistä treenisalissa, ollaan tiistaina valmiita kohtaamaan myös Seagulls” Järvi jatkaa.

Päävalmentaja Ville Neva löytää pelatusta ottelusta niinikään paljon positiivista sanottavaa, vaikka varookin laittamasta ensimmäiselle ottelulle liikaa painoarvoa.

”Tämä oli meiltä hyvä askel kohti tavoitteita, mutta vain yksi askel. Ilon aiheita ottelussa oli erityisesti koriin johtaneiden syöttöjen määrä. 30 syöttöä kertoo siitä, että meidän neljän takamiehen nopea hyökkäys tuottaa tulosta ja paikkoja ratkaista” Neva kertaa.

”Ottelussa nähtiin myös jatkuvaa siirtymäpuolustuksen ja levypallopelin parantamista, sen kehittämistä jatkamme aktiivisesti. Kova koko kesän treenaaminen näkyi Topi Halmeen ja Lauri Toivosen otteissa levypallokamppailuissa ja isojen pelaajien sulkemisessa.”

”Tämän illan onnistujiin on nostettava myös Espooseen muutama viikko sitten palannut Omar Calhoun. Calhoun teki hyvää työtä kentällä ja on parhaimmillaan erittäin monipuolinen pelaaja, muutenkin kuin pistetilastojen perusteella."

Ottelun tehokkaimpia Espoolta: Omar Calhoun (29/3), Samuel Haanpää (16/0) ja Lauri Toivonen (14/7), kaksinumeroisille myös Tuomas Ebeling (10/7). ToPo:n tilastokärkiä tänään: Milton Jennings (26/11), LD Williams (23/2) sekä Ilpo Pehkonen (9/1).

Seuraava harjoitusottelu pelataan Töölön Kisahallilla 19.9 tiistaina klo 18.30, jolloin vastassa Helsinki Seagulls. Korisliiga-kausi käynnistyy 26.9 kotona Tapiolan urheiluhallilla, vieraaksi saapuu Korihait. Kausikortit myynnissä nyt, hanki omasi täältä.