Otteluennakko / 16.01.2018

United KTP:n vieraaksi tiistaina - Neva peräänkuuluttaa ahkeruutta ja yhteistyötä

KTP

Espoo Unitedin viimeisin ottelu Korisliigassa pelattiin Tampereeen Pyrinnön vieraana. United taisteli mukaan kovan voiton. Nyt tiistaina pistejahti jatkuu Kotkassa. 

Seuraava Korisliiga-koitos pelataan poikkeuksellisesti jo tänään tiistaina. United vierailee KTP-Basketin luona. Illan vastus on pelannut vaihtelevasti kuluvalla kaudella, joka on nähtävissä jo katsottaessa viimeistä viittä ottelua. Viimeisimpänä kotkalaisilla on alla tappio Katajalle, mutta sitä ennen joukkue otti todella kovan voiton sarjataulukon nelosesta Karhu Basketista. Viiden viimeisen ottelun tuloksiin kuuluu vielä tappiot sarjan kärkijoukkueille Kouvoille ja Vilppaalle, sekä voitto BC Nokiasta. KTP sijoittuu yhdeksällä voitolla ja 14 tappiolla yhtä pykälää ja neljää sarjapistettä Unitedia alemmas sarjataulukossa, Unitedilla vastaavat lukemat voitto/tappio sarakkeessa on 11/12. United nyt sarjan kahdeksantena. Sarjakärkenä porskuttaa Salon Vilpas, joka on kärsinyt vain neljä tappiota pelaamastaan 23 ottelusta. 

Unitedin päävalmentaja Ville Neva ei epäile kotkalaisten iskukykyä. 

"Kuten coach Ailus on todennut, KTP:n pelaaminen on ollut ailahtelevaa. Pelatessaan hyvin he ovat voittaneet tai vähintään haastaneet vastustajansa aivan maaliviivoille asti." 

Espoo ja Kotka ovat kohdanneet peliparketilla kahdesti kuluvalla kaudella. Ensimmäinen aivan kauden alussa, jolloin KTP vei vieraitaan kotonaan reilusti. Toinen keskinäinen kamppailu pelattiin Tapiolassa, jolloin United oli neljällä pisteellä vahvempi. 

"Ahkeruuden ja yhteistyön kautta on paras mahdollisuus pärjätä Karhuvuoressa hyvin. KTP:tä vastaan täytyy olla valmis taistelemaan jokaisesta irtopallosta vielä vähän extraa. Hyökkäyksessä on maltettava syöttää helppoja syöttöjä painetta vastan ja jatkaa liikettä kohti parhaita korintekopaikkoja" Neva kuvailee. 

Kotkalaisten korin alla Kenneth Simms on sentteri joka ansaitsee 10.7 levyn tilastokeskiarvollaan Espoon erityisen huomion. Simms pitää myös joukkueensa parhaan pistemiehen titteliä 16 pisteen keskiarvolla. Joukkueessa riittää ratkaisijoita, sillä 10-15 pisteen ottelutahdilla työskentelee Simmsin lisäksi Edwin, Thomas, Horton ja Pounds. 

Unitedin kapteeni Jeb Ivey on noussut kuumalla heittokädellään jo Korisliigan tarkimmaksi kaaren takaa. Heittoprosentti kaukaa jo komea 48,5%. Sarjassa eniten pisteitä 23 otteluun taasen on tehtaillut espoolaislaituri Omar Calhoun

KTP-Basket vs. Espoo United tiistaina 16.1. klo 18.30. Ottelu suorana Fanseatin kautta.

Unitedin seuraava kotiottelu on odotettu seuraava taisto paikallisvastus Helsinki Seagullsia vastaan tulevana lauantaina. Gullsit on vieneet molemmat aiemmat kohtaamiset, mutta vain muutamilla pisteillä. Lauantaina olisi vuorossa se kuuluisa "kolmas kerta toden sanoo" mahdollisuus. Koska paikallismatsiin sopii tiivis tunnelma ja ehdottomasti täysi katsomo on Unitedilla otteluun lukuisia lipputarjouksia. Tsekkaa tarjoukset ja hanki liput ennakkoon: www.espoounited.fi/osta-lippuja

Artikkelikuva: Mikko Rajala

Espoo United + Ricoh2