Otteluennakko / 03.03.2018

United vahvasti ärsytettynä Kobrien kimppuun Lapualla

Kobrat peli

Niskassa niukka kahden pisteen jatkoaikatappio BC Nokialle keskiviikon kotiottelusta. Pettymyksen tunteet on kääntyneet voitontahdoksi ja United matkaa tänään lauantaina Lapualle vahvasti ärsytettynä - vain voitto kelpaa. 

Unitedin on kohdannut Kobrat kolmesti kuluvalla kaudella. Jokaisesta kamppailusta Espoo on poistunut voittajana, mistään läpihuutopeleistä ei kuitenkaan ole ollut kysymys ja Kobrien vahvistuksista löytyy iskuvoimaa jos sille tilaa annetaan. Sekä Christopher Ortiz että Maurice Creek ovat nakuttaneet kolmenkymmenen pinnan lukemia viime kohtaamisissa. Vaikka tieto siitä ketkä kaikki viidestä lapualaisten amerikkalaisesta tänään kentällä nähdään jääkin pelipaikalla selviäväksi, on varmaa ettei yhdellekään vastaavia lukemia haluta tarjota. Siihen puolustuksessa pyritään. 

Espoolaisluotsi Ville Neva ei jätä mainitsematta, miten tärkeistä pisteistä nyt pelataan. 

"Keskittyminen asioihin, joihin voi vaikuttaa. Se korostuu tässä yli kaiken. Kahdeksan peliä jäljellä runkosarjaa ja jokaisen ottelun merkitys on suuri, eli jokainen hetki on tärkeä. Vireystilan nostaminen päivän mittaan on iso tekijä. Itse ottelussa pärjää se joukkue, joka pääsee useammin lähelle koria. Se aiomme olla me" Neva toteaa napakasti.

Kobrien voittosarakkeessa on kauden 31 pelistä vain kuusi voittoa. Unitedin voittojen lukema on 12, mutta sarjataulukossa joukkueet ovat perätysten. United playoff-viivan alapuolella yhdeksäntenä ja Kobrat perässä kymmenentenä. Unitedilla matkaa viivan päälle neljän pisteen verran, edellä KTP-Basket. Tulevissa otteluissa pelataankin äärimmäisen kovista pisteistä kun Kobrien jälkeen kohdataan KTP kotona. Näiden kahden jälkeen peliparketilla vastaan marssii peräjälkeen liigan kärkikolmikon joukkueet - Salon Vilpas, Seagulls ja KarhuBasket. 

Kobrat vs. United lauantaina 3.3. klo 17.00. Ottelu seurattavissa suorana Fanseatilta. 

Seuraavan kotiottelun asetelmista ei panosta puutu. KTP saapuu Tapiolaan keskiviikkona 7.3. klo 18.30. Taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta näyttäisi käytävän Espoon ja Kotkan välillä. Hanki ennakkolippusi TÄÄLTÄ.

Kuva: Mikko Rajala