Otteluennakko / 16.12.2017

United vahvistuneen Katajan kimppuun

Korisliiga joukkue2

Espoo United matkustaa tänään lauantaina Joensuuhun, hallitsevan Suomen mestarin Kataja Basketin vieraaksi. Eurokentilläkin ahkerasti pelaavalla Katajalla on ollut haastava ja rikkonainen alkukausi Korisliigassa, mutta nyt joukkue lähtee kaatamaan espoolaisia Alex Murphyn verran vahvistuneella miehistöllä. 

Espoo sai tylyä kyytiä keskiviikkona Kauhajoella pitkän voittoputkensa päätteeksi ja tänään on vahva pyrkimys palata takaisin voitonkantaan. Voittojen tielle paluuta havittelevan espoolaisryhmän puolustuspään huomio kiinnittyy ainakin näihin miehiin: Vakuuttavan alkukauden pelannut ja maajoukkuedebyyttinsä tehnyt takamies Ilari Seppälä, ottelukohtaisella 14,5 pistekeskiarvolla. Taitava ja nopea Damier Pitts joka myöskin takamiehen paikalta on joukkueensa paras pistemies 17,3 pinnan keskiarvolla. Wesley Saunders, joka heittää joukkueelleen parhaalla prosentilla. Levypallopainissa Unitedin Pressley ja Toivonen saavat vastaansa Timothy Williamsin ja Tommi Huolilan.

"Back to basics! Varsin tyly muistutus Kauhajoelta takana. Tämä on ytimissään rakennustyötä päivä kerrallaan ja siihen on heittäydyttävä joka päivä täysillä. Puolustuksen yhteistyö toimii tärkeimpänä kehityskohteena. Tänäänkin." Unitedin päävalmentaja Ville Neva kuvaa lähtötilannetta illan otteluun. 

"Kataja on kärsinyt alkukaudella loukkaantumisista ja samalla ollut keskellä isoja otteluruuhkia. Tähän otteluun lähtiessä pitää kuitenkin ymmärtää, että vastassa on monipuolinen vastustaja, jonka peli kehittyy jatkuvasti." 

Katajan headcoach Greg Gipsonilta ei ole jäänyt huomaamatta, miten hyvällä meiningillä Espoossa on pelattu viime aikoina. 

"Espoo United on joukkue, jolla on ollut erittäin hauskaa pelatessa viime viikkojen aikana. Se näkyy erityisesti heidän itsevarmuudessaan hyökkäyspäässä. Heidän kaukoheittojensa haastaminen ja levypallopeli tulee olemaan avaintekijöitä meille tässä ottelussa."

Espoon kokoonpanossa ei ole tapahtunut muutoksia. Kentällä voitosta kamppailee tänään: kapteeni Jeb Ivey,  Suomen kuumin räppäri Jouko "Joske" Järvinen, 100% kolkkimies Ville Wuorenjuuri, kovilla ajoillaan ihastuttava Okko Järvi, liitävä espoolainen Omar Calhoun, heittovirtuoosi Topi Halme, monipuolisuuden ilmentymä Darious Moten, työtä kaihtamaton Akseli Hartikainen, unelmavävy ja korinalusten kuningas Lauri Toivonen sekä donkkimaestro Jervon Pressley. Kokoonpanosta yhä sivussa itseään kuntouttava Samuel Haanpää

Pallo ilmaan Joensuussa klo 17.00. Ottelua voit seurata suorana Fanseatin kautta! Seuraava kotipeli pelataan 20.12 keskiviikkona, jolloin Tapiolan urheiluhallille saadaan vieraita Kouvolasta. Tulikuumaksi kohtaamiseksi povatun United vs. Kouvot matsin ennakkoliput TÄÄLTÄ.