Otteluraportti / 04.03.2018

Vaikea pohjoisen kierros – pudotuspelipaikka yhä omissa käsissä

Killinen7

Viikonlopulta ei voittopisteitä herunut. tappiot kärsittiin Hermekselle 8 – 5 ja RoKille 3 – 2 vl.

Kokkolan ottelu alkoi tasaisena. Ajassa 8.20 vei Matias Kinnunen isännät 1 – 0 johtoon. Kaksi minuuttia myöhemmin sai Joonas Toivanen syötön Waltteri Hopposelta ja laukoi ranteella kiekon yläpeltiin tasoittaen pelin 1 – 1:een. Ote pelistä oli maalin jälkeen vierailla, mutta ajassa 15.56 pääsi Aleksi Nikko läpi ja vei isännät taas johtoon.

Toista erää ehdittiin pelata vain 11 sekuntia ennen kuin Aleksi Rutanen tasoitti pelin Juuso Forsströmin ja Jesse Ylösen syötöistä. Minuuttia myöhemmin Hermes sai hässäkän espoolaismaalin eteen ja Niki Blomberg vei isännät taas johtoon. Erän puolen välin jälkeen teki Joonas Sammalmaa isännille jo 4 – 2 johtomaalin.

Kolmas erä lähti liikkeelle Espoo United painostaessa. Kolmen minuutin pelin teki Jiri Veistola kavennusmaalin Aleksi Järvisen syötöstä. Minuuttia myöhemmin nosti Joonas Sammalmaa ilkeän pomppukiekon maalille ja kiekko livahti Nico Viksténin alta maaliin.

Vajaa kahdeksan minuuttia oli pelattu kun Jesse Ylönen antoi unelmasyötön Aleksi Rutaselle jolla oli helppo työ kaventaa peli 4 – 5 :een. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen sai Lenni Killinen syötön Aleksi Rutaselta ja tasoitti pelin 5 – 5:een tekemällä uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

Reilu kaksi minuuttia myöhemmin kesken vieraiden kovan painostuksen pääsi Hermeksen Saku Kivinen karkuun ja vei taas isännät johtoon. Hermes lisäsi johtonsa jo 7 – 5 :een ajassa 53.41. Kuusi sekuntia ennen ottelun loppua teki Hermes vielä yhden maalin tyhjiin ja loppuluvuiksi 8 – 5.

 

Rovaniemen ottelun ensimmäiset minuutit kuluivat isäntien komennossa. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen saivat espoolaiset hyökkäyksen käyntiin ja Waltteri Hopponen sai kiekon tolppaan asti.

RoKi karvasi kovaa ja korkealta ja sai vieraiden avauspelin sekaisin. Erän puolenvälin jälkeen sai Kai Lehtinen kiinnipitämisjäähyn ja RoKi rankaisi Malo Villen maalin edestä tekemällä maalilla. 

Toisen erän alussa toimi espoolaisten avauspeli paljon paremmin. Erän puolivälissä sai Espoo United ylivoimapelinsä hyvin pyörimään mutta Rasmus Reijola RoKin maalilla kesti pommituksen. Pitkästä aikaa torjuntavastuun saanut Mika Norja teki myös hyvää työtä Espoo Unitedin maalilla. 

Espoolaispainostus jatkui myös kolmannen erän alussa. Pitkään sai painostus jatkua sillä vasta erän puolivälissä saatiin tulosta aikaan. Aleksi Järvinen syötti Lenni Killisen läpi eikä nuorukainen erehtynyt vaan tasoitti pelin 1 – 1:een.

Espoo Unitedin hyvä ote piti, mutta jäähyt rikkoivat pelaamista. Kim Hirschovits sai koukkaamisjäähyn kun ottelua oli pelattu lähes 55 minuuttia ja tälläkin kertaa RoKi rankaisi jäähystä kun Kristian Kangas vei isännät 2 - 1 johtoon.

Espoolaisten painostus jatkui taukoamatta. Kun kolmatta erää oli jäljellä 17 sekuntia joukkueen pelatessa jo ilman maalivahtia, teki Kai Lehtinen tasoitusmaalin Joonas Toivasen syötöstä.

Jatkoajalla ei ratkaisua saatu aikaan vaikka Aleksi Järvinen saikin kiekon maaliin. Tuomari oli jo ehtinyt viheltää pelin poikki.

Voittolaukauskilpailussa espoolaisista onnistui vain Jesse Ylönen kun taas isäntien joukkueesta löytyi maalinteossa onnistuneita kaksi joten tappio koettiin hurjan taistelun jälkeen luvuin 3 -2 vl.

Espoo Unitedin päävalmentaja Niko Marttila analysoi Rovaniemen ottelua.

"Kova taistelupeli. Me emme tulleet hyvin otteluun ja ensimmäinen erä oltiin kuin telineissä kiinni. Siitä parannettiin ja toinen erä oli todella vahvaa pelaamista. Samoin toimi kolmas erä ja mielestäni tasoitettiin peli aivan ansaitusti."

United on ennen viimeistä runkosarjan kierrosta sarjataulukossa kahdeksantena tasapisteissä LeKin kanssa. RoKi on kolme pistettä perässä kymmenentenä ja IPK on seitsemäntenä tavoittamattomissa neljän pisteen päässä.

Seuraava kotiottelu joka on samalla runkosarjan viimeinen ottelu, pelataan keskiviikkona 7.3. klo 18.30 alkaen Espoo Metro Areenalla. Vieraaksi tulee Kiekko-Vantaa.Ottelusta ei varmasti ainakaan tunnetta puutu, kun LeKi halutaan jättää taakse ja taistella pudotuspelipaikka voittopisteiden turvin Espooseen. Ennakkoliput paikallispeliin TÄÄLTÄ.

Kuva: Ilari Näckel